Wat is de ultieme outfit voor vrouwen op de werkvloer?

Wat is de ultieme outfit voor vrouwen op de werkvloer?

Voor veel vrouwen speelt hun kleding een zeer belangrijke rol. Dit geldt niet alleen voor hun outfit bij feestjes met vriendinnen of bij een nachtje stappen, maar ook zeker op de werkvloer. Wat is de ultieme outfit voor vrouwen op de werkvloer? Het antwoord op deze vraag is niet eenduidig en verschilt sterk per vrouw en per werkgever. Bij de ene werkgever zijn de eisen voor nette kleding veel strenger dan bij andere werkgever. Daarbij voelt de ene vrouw zich zeker in de een jurk, terwijl een andere vrouw juist liever in een spijkerbroek op de werkvloer verschijnt. Bovenal is het belangrijk dat u zich fijn voelt in uw outfit!

Outfit voor op de werkvloer

Het gebruik van bedrijfskleding bij werkgevers

Niet iedere werkgever geeft u de mogelijkheid om zelf te bepalen met welke outfit u naar de werkvloer komt. In sommige gevallen wordt u bij het tekenen van uw contract verplicht om dagelijks bedrijfskleding te dragen. Dit kan bijvoorbeeld een bedrukt T-shirt zijn, maar ook een bedrukte polo of een bedrukte vest. Een bedrukte polo is vaak iets netter dan een bedrukt T-shirt en zit daarbij lekkerder volgens veel vrouwen. Het voordeel aan poloshirts is dat u deze zowel met een broek, als met een lange rok kunt combineren om er goed uit te zien.

Een rok of jurk dragen op de werkvloer

Voor veel vrouwen maakt een rok of jurk onderdeel uit van hun ultieme outfit voor op de werkvloer. Het is echter niet bij iedere werkgever toegestaan om dergelijke kledingstukken te dragen. Zeker een korte jurk of korte rok mag vaak niet gedragen worden, omdat dit in zo’n geval niet aansluit bij de stijl die een organisatie uit wil stralen. Het is raadzaam om vooraf aan collega’s of uw werkgever te vragen of er bepaalde kledingvoorschriften zijn voor op de werkvloer.